Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

parken

hon sitter där på marken
med gräsmattan under sina fötter
det har hon gjort nu
sommar efter sommar
hon sitter bakom bänken
som hon kallat sin tron
senad 79
men det är så suddigt
det kan ha varit 75

och barnen är borta
det var längesen
de försvann någongång
mellan hunden och mannen
han som alltid kammat hennes hår
det som fastnar i varge smekning nu
och luktat gott
har det inte gjort sen 79
men det är så suddigt
det kan ha varit 75

klocka har hon igen
men det är helt öde där hon sitter
och de där glada människorna sover nog
i varma tvättmedelsdoftande lakan
och filmliknande drömmar
såna har hon inte längre
och sovit gott
har hon inte gjort sen 79
men det är så suddigt
det kan ha varit 75

så nu vaknar folk till liv
och hennes vänner
sätter sig brevid
vissa skrattandes vissa darrandes
vissa skadade
och det dricks och röks
sjungs och bråkas
men framför allt glöms
allt som var innan 79
men det är så suddigt
det kan ha varit 75




Fri vers av lissa
Läst 1117 gånger
Publicerad 2004-07-28 22:52



Bookmark and Share


  Zam
...and again... dito...
2005-11-10

  Zam
...nu har jag läst den igen... inget att tillägga... wunderbar...
2005-08-30

  Dagg
Du verkar vara svag för att beskriva utsatta människor, och du gör det bra!
2005-05-04

    molnet
Hur mysig som helst, känns som att jag ser det framför mig..
2004-10-11

  Zam
har jag läst denna för ? tjugonde? gången, bara måste säga igen att den är så vansinnigt stark........... (var jag tjatig nu?) Tycker om den mycket, mycket. Tack, igen!
2004-09-06

  Zam

2004-09-06

    Göte Holmlund
fina tankar..tack! Ibland är det skönt med denna suddighet
2004-08-21

  Zam
får mina ögon att tåras med dina vackra verkliga dikter... Ville bara tala om det.
2004-08-01
  > Nästa text
< Föregående

lissa
lissa

Mina favoriter
hej då
far är död