Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och upphöjt de ringa. Lukas 1:52 Bilden gjord av Karl-Bo Lundstedt och föreställer maktmänniskor i dödsriket fortsatt förblindade med stolta och raka ryggar och ser ej sin belägenhet.


Härskare har han störtat från deras troner

Den här bilden talade enormt till mig just nu. Jag läste här på sajten om någon som i diktens form slog ihjäl en psykopat till plågoande. Så kan man i sinnet, tanken och fantasin vilja slå ihjäl de maktmänniskor som förstör livet för så många.

Då är det också gott att besinna sig och kunna inse att den dagen kommer då "härskare" störtas från sina troner och de ringa blir upphöjda.

"...han har förskingrat dem som voro högmodiga i sitt hjärtas sinne"

"de hungriga har han mättat med goda ting, och de rika har han låtit gå tomma bort"

Jag har sett det på nära håll de allra sista dagarna och fått tillfälle att njuta.

Visst får man lov att tänka så då kampen varit hård att alla plågoandar - som inte ändrar sig - får skörda det de sått. Det står jag för.

Jag behöver aldrig försvara makthavare som missbrukar sin makt utan snarare bidraga till att avslöja och dra fram dem i ljuset för ett allmänt avklädande.

Vi är kallade att vara ljus och salt i förruttnelsen.

Bibeln säger att vi ska ej frukta maktmänniskor ty inget är fördolt som inte ska bli uppenbarat och allt hemligt ska bli känt.

Det som säges i mörkret ska sägas i ljuset och vad som viskas i örat ska predikas på taket.




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 407 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-01-12 23:41



Bookmark and Share


  walborg
Stark och bra text.
2011-01-13

  L Patrik W Johansson VIP
Ja om man ser bara till musiken och vilka som har makten där i Sveriges land så är det väl Idol mm och skivbolagen bakom

och det har ju inget som helst med kvalitet att göra utan mer underhållning till kaffet

Be well,
LPWJ
2011-01-12

  aol
bra skriftat bibbi dom ska dragas ut på gatan ochbli synade,
din tro gör dej så stark, kram,
2011-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP