Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild av Karl-Bo Lundstedt poeter.se


Hjärtats mark

Det står om Guds goda säd i bibeln att somt föll vid vägen och fåglarna åt upp

somt föll på stengrunden där det var för lite jord

somt föll där det var för mycket sol och förbrändes

somt föll bland törnena och förkvävdes

men somt föll i god jord och bar frukt


Allt har med sinnets förnyelse att göra

Att ta in och lyda Guds Ord

...framför känslan

som väldigt ofta är fel

och bli fruktbärande






Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-01-19 04:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sanna är dina ord!


"men somt föll i god jord och bar frukt"


/Ann
2011-01-19

  poetryGirl
Djuptsinnigt
2011-01-19

  mare VIP
Sann text !
2011-01-19

  walborg
Ja ibland leder oss vår känsla fel - våra otillräckliga sinnen räcker inte alltid - fint att ta upp detta tema.
2011-01-19

  L Patrik W Johansson VIP
And on the 8th day God created rock'n'roll...

nej bara det man tillverkar instrumenten av kanske

har alltid fascinerats av förr då man hade fler dagar etc och en trettonde månad pga en trettonde synlig planet
innan den julianska kalendern tog vid
och allt delades i 12

en dag i Bibeln är väl förresten väldigt lång vad jag minns, många hastläser och suckar åt såna påståenden som skapa världen på en vecka och vila den sista dagen

djup symbolik min vän
men det visste du
som har så lång erfarenhet

Be well,
LPWJ
2011-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP