Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är tungt


det är tungt
att vakna med ett varför
gå runt hela dagarna
och planera flykt
gråta när ingen ser
spegla sig länge
i kniven när man diskar
måla styrka och
positiva tankar
vara stöd trots maktlöshet
bära fast
inget hjälper
vilja vara allt
känna sig som en trasa

en dålig trasa
som bara smetar ut smutsen
och inte torkar rent





Fri vers av stannar kvar
Läst 729 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-12-09 12:47



Bookmark and Share


  MonaLisa
Oerhört starkt berörande!
2006-01-01

    Regina E
Mycket starkt om att känna sig som "en trasa", t o m en "en dålig trasa", allt fint sammanhållet runt vardagssysslor. "spegla sig länge i..." väldigt bra ögonblicksbild.
2005-12-10

    uppåtframåt
Vill ge dig en stor stor stor lång lång lång varm varm kram.
Jättefin och hemsk och tröstlös på ett starkt förenat sätt.
2005-12-10

  Popplin
AAhhh! jag älskar slutet! "En dålig trasa...."
Otroligt bra.
2005-12-10

  roen
Jo du lille man...

Har du hört låten "en vit vecka" med jävlar anama någon gång....

Du har fångat depressionens totalt jävla osexiga hopplöshet och vanmakt i dom här raderna. Allt går åt helvete för man är så jävla dålig. Dikten är avskalad och självömklig, den är väldigt "sann"

men nu är du ju framtidsmannen himself. Dikten är således ett sant avtryck av en svunnen tid.....
2005-12-09

    ej medlem längre
Bra! Jag gillar speciellt de första 7 raderna, som nästan fungerar som en egen dikt i sig va...?
2005-12-09

    afrika
alltså inte en wettex....
(ursäkta det dåliga skämtet)

gillar överraskningen i:

spegla sig länge
i kniven när man diskar

genial liknelse med disktrasan,
men inte kul att känna så.
Bra beskrivning!
2005-12-09
  > Nästa text
< Föregående

stannar kvar
stannar kvar