Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Underhållning på hemmet

Att åldras är att förlora sitt skal -
vi kryper runt på botten
osmakligt blottande kroppar
omgivna av parasiter som frossar
på gammalt kött, på halvgnagda senor
Förtvivlat sluter vi oss samman i små grupper -
Dragspel på torsdag, rårakor på fredag
och meditation med en flicksnärta på lördag -
hur kul är det???
Det var vi som kunde allt, mjölka, så och skörda, borra och spränga,
hugga med svans, bygga tjärdalen, frakta tunnorna,
bryta vägarna, sköta gammelfolket, väva, sy och lappa, lappa, lappa -
Bygga hela den här förbannade rishögen ur ingenting
och nu skall vi tröstas med luciabesök på hemmet
Fy fan!




Fri vers av papillon
Läst 334 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-02-02 23:20



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Det här är ju så bra, att man blir alldeles salig!!! Bokmärks omedelbums!
2011-02-19

  walborg
Din vrede är på sätt och vis också rolig - ursäkta mig. Det är svårt när man inte blir respekterad för den man är utan satt i en hög - Nuders köttberg kanske.
2011-02-17

  stenhur VIP
ibland är det klent med inlevelseförmågan hos dom som bestämmer men en dag hamnar dom själva där och en text som den här stämmer till eftertanke!
2011-02-07

  Monika A Mirsch VIP
du får mig att minnas risskålen, som den uttjänta åldringen fick framför sig vid ytterdörren då den övriga familjen redan ätit - konstigt det här med omsorg
2011-02-03
  > Nästa text
< Föregående

papillon