Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den var greppbar

Snett föll ljuset genom grenverket
Ingen stig behövdes
Jag såg var jag gick
Jag tog vägen genom snåren

Saven doftade
Tallen och granen
Släktingar genom cellulosa
Stammar i rad efter rad
En systematisk ordning
Planterad för lätt åtkomst

Kvällen var ljum
Dofterna var mustiga
Jag såg resterna av sommaren
Döda löv bland fortfarande gröna blad

Årstiden, på väg att ta slut
Den kantrar snart mot mörkret
Jag höll den kvar, tiden som varit
Snett föll ljuset genom grenverket
Jag greppade efter de sista varma strålarna
Sol, ljus i kvällstid, tidlös himmel
Tiden gjorde ett uppehåll för mig
Den var greppbar….




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 508 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-02-04 19:46



Bookmark and Share


  Pauline Pousár
Ingen stig behövdes..

Det påminner mig om en dag när jag mötte en väninna på en buss. Hon var vansinnigt nere och frågade hur jag kunde hålla mig så positiv trots att allting rasat för mig mer än en gång. Jag sa att jag söker mig till de små stigarna när jag känner mig vilse för att hitta rätt till den gyllene medelvägen igen..
Och på de stigarna möter man de mest intressanta människor och finner platser inom sig man inte visste fanns. Det gör livet spännande även när det är svårt.

Hon funderade på det en stund sen började hon också att le.

När inga stigar behövs då har man flyt tror jag haha

Ville bara säga vad som föll mig i sinnet när jag läste.. Väldigt vackert för övrigt..
2011-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg