ibland när någon frågar "hur mår du" var beredd på att du kanske måste lyssna

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ibland när någon frågar "hur mår du" var beredd på att du kanske måste lyssna




inget man bryr sig om, eller...

om du ställer
en fråga
kanske du
får ett svar
du inte
väntar dig




Fri vers av ia VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-02-13 02:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, frågan om hur man egentligen mår ställs ju bara alltför ofta rätt slentrianmässigt utan att man förväntar sig något egentligt svar. Lite grann är det som att knacka på dörren utan att vänta sig att någon ska öppna och kanske är man heller inte beredd att ta emot det som som man sedan eventuellt får höra. Ofta undviker man ju även att svara ärligt på frågan för att man vet att personen som undrar inte har något grundläggande intresse av saken och förmodligen inte heller kan hantera svaret som man ger. Att verkligen lyssna innebär ju faktiskt en anstränging och något av ett åtagande som går betydligt utöver de rena hälsnings- och artighetsfraserna. Men tyvärr så sker ju så många möten bara på det formella ytplanet. Att verkligen lyssna in en annan levande människa kräver trots allt så mycket mer av medkänsla, engagemang, tålamod, kraft, inkännande, kunskap, förståelse, liv och erfarenhet.
2011-02-13
  > Nästa text
< Föregående

ia
ia VIP