Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

något oväntat



(är trött och marken (runt mitt huvud)
slutar inte att vibrera)


jag har släpat mig runt i gamla skor
fumlat med lösa ändar
knutit snarorna som i lek
omedvetet utan fingrar


övertygad om att ha gått min egen väg
sökt i pussel och labyrinter
andats tungt och lätt genom dun
på solkiga king-size madrasser


(men säg
är detta endast en konstig inbjudan)


när jag vaknat upp efter marornas gny
och sopat ihop olaten
fördelas pusselbitarna rättvist och noga
längs resten av dagen


(endast en inbjudan)

ja


jag förväntade mig ett leende ett skratt
när ände mötte ände
men något inombords blev hastigt vakant
och inget mer hände







 




Fri vers (Fri form) av alfa VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-02-15 02:06



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
"jag förväntade mig ett leende ett skratt
när ände mötte ände
men något inombords blev hastigt vakant
och inget mer hände"

Bilden är obetalbar. På sätt och vis är dessa fyra rader en sammanfattning av det som avhandlas innan i texten.

Gott.
2011-02-26

  Almagrundet
Riktigt bra!
2011-02-15

  Dan Linder
jag förväntade mig ett leende ett skratt
när ände mötte ände
men något inombords blev hastigt vakant
och inget mer hände


Stickande, smekande och skavande inom loppet av ett par rader.
En nästan Adolphsonsk melankoli och skönhet, ändå bara alfa :-)

Bravo!
2011-02-15
  > Nästa text
< Föregående

alfa
alfa VIP

Mina favoriter
brus
Lupus
är det hos norén