Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lucia, en högtid?

 

(för att fira lucia har jag den här)




Lucia går i törnesnår

Hon får alla ögon att tåras
Hennes vackra ansikte
lyser i mörkret

Kronan i det mörka håret
bandet runt midjan
glimten i ögat

Hon dyker upp varje år
Ljusen lyser alltid så klart
och bandet lyser alltid blodrött

Hon döljer en sorglig historia
som alla ser förbi
ingen vill ha en sorgsen Lucia
Falskt tindrar ögonen
falskt bländar leendet
Alla glädjetårar
gör henne bara sorgsnare
Alla uppskattande leenden
sårar henne bara djupare

Alla ser förbi Lucia
Alla ser henne som en högtid
och att hon kommer med glädje
och med änglarösten

Ingen vet
att glimten i ögat är tårar




Fri vers av Missi VIP
Läst 875 gånger
Publicerad 2005-12-13 20:52



Bookmark and Share


    jazzpärlan
Vacker och melankolisk diktat om legenden Lucia!
Sorglig.
2005-12-14

  rebecca d
ja, så kan det ju vara...ofta vi inte ser bakom det "synliga". fint!
2005-12-14

  Ola Rydberg
ja intressant vinkling detta
2005-12-14

  Pulsatilla
Vad månde bliva av denna skrivande flicka?
Lysande!!!
;}
2005-12-13

  prinscess VIP
mycket fin dikt
men jag ser även det melankoliska komma fram
bra skrivet
2005-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Missi
Missi VIP

Mina favoriter
dina ögon