Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Köldpadda

I värnet av en fingerborg
skyddar vi hela handen
från att greppa det som cirkulerar

fridlyser fågeln i gökuret
från att ursinnigt slå tillbaka
mot de som plockade hans fjädrar 

och vi spejar efter hörn
som ska urskilja
om någon väntar på oss
eller om någon bara dröjer

i hård blåst
driver vi med vinden
kallar henne lä bakom ryggen
och kastar macka med hennes gallsten

den studsar en, två, tre gånger
men den fjärde ringen förblir
den allra sista




Fri vers av Betraktaren
Läst 506 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-02-21 11:57



Bookmark and Share


    lilt
Tänker på försvar på flera plan i denna dikt. misstänker att titeln hör ihop med texten på ett tydligare sätt än annars i dina alster. fint!
2011-02-24

  Daniel_78 VIP
jag tänker på curlingklot, är jag helt ute och cyklar då?

jag tycker att det avslutande stycket
hur vattenytan klarar av att hålla barnet bara så länge
2011-02-23

  Katarina O´Nils Franke
Helt underbart! Gillar främst: "fridlyser fågeln i gökuret", snygga stilgrepp
2011-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Betraktaren
Betraktaren