Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Monsieur Tourettes revolution


I vindskupan rättar Monsieur Tourette samma dag på sin rygg och inleder ett 11-stegsprogram för att återfå existens. Ty i det totala intet finns ej längre någonstans att ta vägen än tillbaks.

Trappsteg 1.
Lämna lägenheten, klädd i rock och liten hatt.

Trappsteg 2.
Håll blicken i taket.

Trappsteg 3.
Tveka inte - du går rätt.

Trappsteg 4.
Panik är en existerande känsla. Du finns.

Trappsteg 5.
Något rör sig i ditt bröst. Det är okej.

Trappsteg 6.
Luften är annorlunda. Det är lugnande.

Trappsteg 7.
En dörr bor på det annalkande våningsplanet.

Trappsteg 8.
En människa finns bakom dörren. Du är också en.

Trappsteg 9.
Vem fan tar på sig hatt för att låna en kopp socker?!

Trappsteg 10.
Vänta! Du behöver verkligen det där sockret.

Trappsteg 12.
Du ångrar dig och flyr. Du slår ner blicken i det trygga golvet och upptäcker att det rinner vatten ut från dörren bredvid och en liten papperslapp med ett meddelande till dig.




Fri vers av Håkan Eklund
Läst 374 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-26 19:19



Bookmark and Share


  Aftonvännen
vad kallar man något som få en att förstå allt som händer innanför pannbenet hos en enstöring, och sen plötsligt får en att se genom stängda dörrar?
2011-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Eklund
Håkan Eklund