Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vi kommer från haven


vi kommer från haven
vi lever på land
vi krigar och plundrar
vi har starka band

vi ber upp till månen
vi bygger små bilar
vi släpper små bomber
vi ändrar på stilar

vi kommer från början
vi reser mot slut
vi glömmer i sanden
vi gräver oss ut

vi känner oss vackra
men fula som stryk
får spel på varandra
vi sätts in på psyk

vi seglar i vinden
planterar i jord
planerar semester
planerar ett mord

vi räddar naturen
vi skjuter en varg
vi lugnar varandra
när flocken är arg

vi tror blint på kärlek
vi tror blint på hat
vi tror religioner
vi tror halvfabrikat

vi följer de starka
vi trampar på lik
vi taggar och gillar
vi träffas på fik

vi lever och krånglar
i enkel natur
vi kommer från haven
vi är bara djur




Bunden vers (Rim) av Håkan Eklund
Läst 1963 gånger och applåderad av 42 personer
Utvald text
Publicerad 2013-11-30 12:50



Bookmark and Share


  Varja Askeland
Fantastisk!
2015-01-26

  Håkan Eklund
tack alla. :) har fått spam i min maillåda och tackar här istället :)
2014-03-19

  Suddad
Jag älskar!!
2014-02-03

  Gisela Nordell
härlig fart i dessa rader
2014-01-23

  Ingrid Trolle
Härligt flyt på
sanningen
2014-01-21

  Knickedick
Mm det är bra att tänka på när hybrisen tar oss
2014-01-18

  Alicia Stenfors
Jag tycker mycket om temat. Texten sparade jag som bokmärke och läser ofta.
2014-01-16

  dubbelve
Intelligent och välskrivet! Tycker om dina rim som skapar en skön rytm utan att den rubbas.
2014-01-16

  glasblåsarblå
Underbart skrivet!
2013-12-18

  Yrre VIP
Trösterikt :D Finurlig text!
2013-12-18

  Gunnar Hilén VIP
Oavsett om revbenet ( och om en gud ) eller evolutionen ( med en gud i bakgrunden ?) gjort oss - vilket vi inte kan veta nåt om - så är vi som dikten förmedlar. En ev gudsskapelse har inte skyddat oss mot vår natur...vår natur med strävan efter att föda OCH döda. Mkt bra beskrivning av djuret människan.
2013-12-18

  ULJO
Mycket bra text med snygga rim
2013-12-18

  maria kide
Riktigt bra!

Lever och krånglar är just vad vi gör
Rumstrerar om i naturen
Vandaliserar & förstör
2013-12-17

  Ali D VIP
mkt bra ja det finns en rytm I hela texten samtidigt är varje rad en berättelse I sig o Inga "högtravande" ord sånt gillar jag
2013-12-16

  Lilla My* VIP
Wow!! Vilken text!! Rimmen flytet innehållet! O jo vi är allt det här o lite till!!
2013-12-05

  Mike
Jäkligt snygg text! Grymt bra flyt. Skulle fungera som låttext. Innehållet är intressant, smart och finurligt.
2013-11-30

  Håkan Eklund
Tack Mare.
Nog är det olika tankar i evolutionen och skapelseberättelsen. är inte helt bevandrad i bibeln. Men kan det inte ha skett i havet, det där med revbenet ?
2013-11-30

  mare VIP
Tänkvärd text
men jag är människa
och tror på skapelsen..
2013-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Eklund
Håkan Eklund