Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt Rum


Mitt rum gillar inte mig.
Mitt rum har hemska planer för mig.
Jag bor i en mördarmaskin.
Det finns obehag under den korkade mattan.
Tapeter ger upp och trillar ner.
Rummet vittrar.
Det är stopp i rören.

Jag lägger örat mot golvet och hör hur
spöken sorla och frågar hur det blev såhär.
Dom gråter och dom klagar och anklagar
mig för alla ruttna brädor.
Anklagar mig för det låga taket och
oron som skakar väggarna.

Dom anklagar mig för råttorna.

Jag ville bo med olåst dörr.
Jag ville ha ett fönster.

Här finns bara klagomål
och ingen jävla hyresvärd när
allting sjunker.

Det är ett dåligt hus på en dåliga grund.

Men jag ska ockupera allt och ta
rummet tillbaka. Jag ska möblera om
och ge plats för harmoni och balans.

Jag ska ta in värme och djupa färger.

Jag ska vädra.

Jag ska städa mitt rum.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Håkan Eklund
Läst 846 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-05-16 18:51



Bookmark and Share


  Alicia Stenfors
Sälj huset!
"Korkade mattan" tyckte jag om.
2014-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Eklund
Håkan Eklund