Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Den som sitter under den Högstes beskärm och vilar under den Allsmäktiges skugga" Ur Psaltaren


Under den Högstes beskärm

Dold på en undangömd och trygg plats

känd bara av Gud och mig


Så hemlig

att ingen jordisk makt

ens kan finna den


Jag måste bara förbli därinne

Inte bara göra tillfälliga besök

utan vara kvar där

och göra det till

mitt hem

min boning


Över detta hem

vilar Guds skugga

och gör det dubbelt tryggt

dubbelt hemlighetsfullt

Som en ruvande fågelhonas vingar

vilar denna skugga däröver


Då fruktan griper mig

eller bekymmer plågar

då är det därför

att jag vågat mig ut

ur detta skyddande hägn


Då finns bara ett att göra

att skynda tillbaka in i

min tillflykstort

och förbliva där




Fri vers av Bibbi VIP
Läst 445 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-04-03 13:08



Bookmark and Share


  mare VIP
Precis så...fint..
2011-04-04

  anits VIP
Mycket vackert
2011-04-04

  berxper
Vad härligt med den undangömda och skyddande platsen. Bra skrivet!
2011-04-03

    ej medlem längre
Tycker om. Bokmärker
2011-04-03

    ej medlem längre
Så vackert du beskriver denna trygga plats!


"Som en ruvande fågelhonas vingar

vilar denna skugga däröver"


/Ann
2011-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP