Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Doft



Doften slog emot mig
svag och underbar
men med en kraft som
fick mig knäsvag


Det var inte han
Det var aldrig han

Men doften väckte minnen
Känslor jag kämpat
för att glömma
Och det sved

För han blev aldrig min




Fri vers av Smultris
Läst 682 gånger
Publicerad 2005-12-20 15:07



Bookmark and Share


  Redwine
Dofter av dem man älskar är märkliga.. knäsvag är det rätta
ordet.. Det verkar som om just den doften av den man
älskar blir den doften man gille bäst..

Nu kanske inte detta var någon du älskar ännu men det är
ungefär samma sak endå =)

Skrev me en dikt om doften för ett tag sedan.

Ha en god jul . kram
2005-12-22

  claes fredelius
Hej Smultris!

En doft kan hugga tag i en - Du har rätt!
Vi måste överhuvudtaget bli mer doftorienterade!
Tycker jag - vi kan hjälpas åt...

claes
2005-12-21

  mariann
Upplevde detta igår. Promenerade och plötsligt en doft som kändes ända in i hjärtat.
Väl skrivet.
2005-12-21

  Mats L.
Dessa minnen talar tydligt
2005-12-20

  Jessica Ebbesson
Jag kan känna smärtan i dina ord.
2005-12-20

  Anna H
Ja visst är dofternas kraft enorm ibland, väcker minnen och tankar. Du har fångat det bra här!
2005-12-20

  Charly
Du skriver om olycklig kärlek.
Är detta om pojken?
Bra är den i alla fall. Den lever...
2005-12-20

  Pulsatilla
Doftminnen kan vara så starka att det känns som om man återupplever saker...
2005-12-20

  Pulsatilla
Känner igen känslan! Dofter kan få kroppen att reagera på alla möjliga underliga sätt.
Bra skrivet!
;}
2005-12-20

  Manal
vackert skrivet - kände igen mig faktiskt. tack för dessa ord.
2005-12-20

  Markattan
Ja, dofter har förmågan att få oss att minnas...på gott och ont. Väl fångade rader om svedan som kan uppstå i dofternas spår. Bra!
2005-12-20

    Cajsa
Det stämmer att dofter har olika minnen, i ditt fall verkar det vara utav olycklig kärlek. Bra dikt!
2005-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Smultris
Smultris