Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

100 ord: Vitt skräp

”Packa ner era leenden” säger mammamotorn. Strålar som en stjärna.
Släktträff: julbord i sommarhuset. En fin fasad, men grunden är rötskadad. Nytt porslin köps in för att passera som gammalt och traditionstungt.
Vinterblommor från ”egen odling” taxikörs från NK. Allt är Liljeholmskulisser.
Familjesåren täpps igen med nikotinplåster och tuggummi, vitglittrande strypsnaror liknar presentsnören. Suparna väcker andarna (och minnena, minnena!) till liv, det varmpinkas blodstänkta gula hål vid lusthusväggen. Sotsvedda marschaller slocknar i rosenrabatten.
En idyll, köldskadad och vackert frostad (ett vintervykort) i kanterna.
Hettan får vätskorna att koka: skinkspadet i ugnen, gröten i kokande familjekitteln.
Bittermandel att tugga och smälta.





Övriga genrer av Dan Linder
Läst 533 gånger
Publicerad 2005-12-20 16:00



Bookmark and Share


  Elin S
Bittermandel, I love it! Du förmedlar en kaskad av bilder och igenkänningskänslor.
2009-07-23

    ej medlem längre
Bittermandel att tugga och smälta. Och som bara växer i munnen...
Ja, flera lär känna igen sig i detta...
Sällan har 100 ord innehållit fler tankar och känslor än dessa gör. Tack för mycket god läsning!
2005-12-21

  Tove Meyer VIP
Ja visst är julen härlig. Så här ser de nog ut i många familjer tippar jag. Träffande!
2005-12-20

  AC
Glömde: White trash-referensen i titeln är ju lysande.
2005-12-20

  AC
Bergman, släng dig i väggen. Vad är Fanny & Alexander mot detta? ;) Och vilken undertext: "En fin fasad, men grunden är rötskadad." Vad är det för familj egentligen..?
2005-12-20

  sol
"vitglittrande strypsnaror liknar presentsnören"
(tänker på slipsar)

ångestrolig text. lika bubblande hemsk som vacker som traumakall å tragisk!
som vanligt är du genial! förmedlar stelheten och den glögguppvärmda fejkavslappningen.
ser strikta kavajsnubbar kissande som vanliga ludvikaraggare *hi hi*.
snyggt.

”Packa ner era leenden” säger mammamotorn. Strålar som en stjärna.
superinledning!
Bittermandel att tugga och smälta.
superavslut.

har inget att invända! god jul
2005-12-20

  Propella
Åååååå nu gör du det igen! Jag vet inte riktigt vilka superlativ jag har kvar men jag ska försöka uppbringa några:

Du är en litteraturens diamant, så enkelt är det. Här har du återigen en text som är så perfekt sammanfogad, så in i minsta detalj genomtänkt, att jag som läsare får andnöd.

Ett exempel? Jajemen:

"Nytt porslin köps in för att passera som gammalt och traditionstungt.
Vinterblommor från ”egen odling” taxikörs från NK"

*fnissar*

Du är ett fyrverkeri Dan.
2005-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Dan Linder
Dan Linder