Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blåklockan

En blåklocka
står och vajar i vinden
Den har inte vissnat än
ty den har stått i lä
Kölden har tagit den
och den är på gränsen till vissen
Flera frostnätter
har den lidit igenom nu

Snön föll tätt
tyngde ner det blå huvudet
Men blåklockan höll sinnet uppe
Dagarna gick
Snön steg
begravde den lilla blåklockan
som nu vissnade helt
och snön föll
på en vit julafton




Fri vers av Blåklockan
Läst 877 gånger
Publicerad 2005-12-23 16:19



Bookmark and Share


  Paigen
Härlig, blåklocka är den vackraste blomman.
2006-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Blåklockan