Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(det är vackert, ibland)


ett julbarns längtan


som ett saligt litet barn
som storögt speglar sig i en
julgranskula, som sträcker ut sin knubbiga
lilla hand, lånar kökspallen för att nå upp
trånar efter de glänsande juvelerna

så känner jag mig när din
skugga möter mig i drömmen

att sedan uppvaknandet medför
att finna dina lugna andetag bredvid mig
på morgonen

är lika ljuvligt
som om barnet verkligen fick
hålla om den sköra skimrande kulan
och spegla sina oskyldiga små ögon i dess glans




Fri vers av trasdocka
Läst 539 gånger
Publicerad 2005-12-23 19:11



Bookmark and Share


  Matilda Linnéa Tinér
det finns de som skriver fint, men bara fint.
Sen finns det de som skriver fint, och kastar sig in i bröstet på en.

Jag kan bara säga att du tillhör det sistnämnda.

(ljuvlig spegling av ett barns längtan, oskyldig
och en fin skildring av din längtan som skakar liv
i det barn som vi alla är, oskyldiga. Trånar efter kärlek
och allt det vackra som svävar där uppe.
Mycket fint och tilltalande)
2008-02-07

    Oprofessionell
har varit lite borta från poeter ett tag och när jag läser den här så känns det bra att vara tillbaka, vet inte riktigt vad jag ska skriva om den här som hag inte redan skrivit, den här dikten är helt enkelt alldees underbar


''är lika ljuvligt
som om barnet verkligen fick
hålla om den sköra skimrande kulan
och spegla sina oskyldiga små ögon i dess glans ''
2006-01-09

  bq
vackert alltid ! underbar bild i längtan och närhet
2005-12-23
  > Nästa text
< Föregående

trasdocka
trasdocka