Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I denna skara av barn finns mitt älskade barnbarn Yuuki 7 år i Nara utanför Osaka Japans gamla huvudstad. Någon hög representant för staden öppnar upp på detta högtidliga vis.


Skolstart i Japan.

Å, Yuuki, Yuuki Yuuki...

Hur jag längtar efter Dig

och Din underbara familj.


Jag har Dina pappersflygplan

kvar på mitt matsalsbord...

och Dina legobyggnader

i bokhyllan.


De minner om Dig -

och Din närvaro - och

Din alltid så öppna attityd,

för drygt två månader sedan.


Nu i samband med en högtidsdag

ska mina syskon sova över i Ditt hus

och mina tankar kommer att vara hos Dig

då jag ser den gapande tomheten i Ditt lekrum.


Å, Yuuki. Yuuki, Yuuki

När kommer Du åter till mig?

Mitt hjärta vill brista...

Jag längtar så obeskrivligt.




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 422 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-05-07 11:36



Bookmark and Share


  Maria T
Gripande dikt
om längtan
2011-05-17

  mare VIP
Starka rader om denna eviga längtan... känner igen..
2011-05-07

  En strimma av guld
En kärlek och längtan efter sitt barnbarn som är en del av dig själv. Känner din längtan enda hit till mig. Hoppas snart ni får träffas igen.
2011-05-07

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
så varmt och innerligt, så vackert skaldat om kärlek och saknad och längtan
2011-05-07

  Eva Helene VIP
Så gripande och fint skrivet om din längtan efter ett älskat barnbarn!
2011-05-07

    ej medlem längre
Vilken kärlek längtan i dessa ord!
2011-05-07

  anits VIP
Vackert, rörande och kärleksfullt skrivet
om längtan efter barnbarnen.
2011-05-07

  Annie b'larsson VIP
Saknad och längtan...jag känner med dig.
2011-05-07

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Mycket rörande.
Oh, det är ju en bra bit bort.
2011-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP