Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens refräng

Nu spelar försommaren
sin allra vackraste melodi
Där näktergalen sjunger
med regndroppshymn uti

Nu dansar grynings älvan
över skogssjö och teg
Där natthimlens stjärnor
just lämnat sina steg

Nu spirar solens strålar
i kärleksbarnens hår
Och nejdens gröna dräkt
påminner om salig vår

Nu spejar ormvråkens öga
över storskogens dal
Där föds en kärleksvind
i naturens gyllene sal

Nu blåser sommarvinden
Över åkerlapp och äng
Ljudet från syrsans stråke
bildar kärlekens refräng

Nu glittrar horisontens vy
vid korallrevets strand
Där vajar Amors hjärta
smekt av sjöjungfruns hand

Nu stänger kvällshimlen
och dagen blir till natt
På andra sidan månen
finner kärleken sin skatt




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 353 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-05-09 11:39



Bookmark and Share


  mare VIP
Helt underbar !
2011-05-10

  aol
riktigt fin poesi med fina rim ,
2011-05-09

  anits VIP
Härliga rader som gjorda
för att sjunga
2011-05-09

  Eva Langrath VIP
En god kärleksrefräng som gott skulle tåla att sjungas :)
2011-05-09

  Eva Helene VIP
Mjuka och melodiska slingor här i din dikt.
2011-05-09

  Junitvillingen
Vilken skön rytm, nästan så jag sjunger medan jag läser din vackra text!!!
2011-05-09

  Lars Hedlin
En härlig melodi i denna! :)
2011-05-09

    Max Poisé
Helsvag för skönt rim! Och här berusas jag fullständigt!
2011-05-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO