frihet innebär inte ett hus utan galler, det ligger djupare än så...

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

frihet innebär inte ett hus utan galler, det ligger djupare än så...




de gömda minnena

känner
alla dolda ärr
som idag
inte syns

men
fortfarande
minns jag
alla slag




Fri vers av ia VIP
Läst 504 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2011-05-18 14:26



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Skarpt fångat hur de där minnena som inte syns ändå hänger kvar och formar tydliga minnesärr för livet. Trots att du inte säger så mycket i detta korta alster, är det en hel historia som snabbt byggs upp i mitt sinne - en snabbinjektion, kopplat kring allt det våld i hemmet som sker i det tysta. Fy f-n för den frihetsberövelsen och rädsla det kan skapa. Ett trauma utan dess like...
2011-05-26

  Magnus P.
Stark och kraftfull, nästan så att jag ryckte till när jag läste.
2011-05-20

    ej medlem längre
Dolda ärr och gömda minnen...Ja, nog dröjer sig vissa saker kvar även om de inte syns på utsidan. De känns, de bränner och man minns, och precis som det sägs i ingressen så innebär ju friheten ofta så oändligt mycket mer än att bara slippa leva bakom galler. Ibland kan ju murarna och hindren även vara satta i det inre och vara mer av själslig än av rent fysisk karaktär, och kanske gör det dem också svårare att hantera och förklara. Den här dikten beskriver på ett bra och kortfattat sätt just den inre kampen och smärtan. Man känner jagets utsatthet och förstår att minnena av slagen finns kvar, även om kanske inget är påtagligt och tydligt på själva ytan.
2011-05-20

  leopardia
Alltså, jag tycker att texten är stark och bra och jag anser att ingressen tillför en stämning som gör att man reagerar. Och jag tycker att ämnet är viktigt i sig. Men om jag skulle vara konstruktiv på ett mer konkret sätt skulle jag påpeka att något som är dolt rimligtvis inte syns. Jag har funderat på eventuella omskrivningar ett litet tag nu, antingen att tex stryka ordet 'dolda', men om man gör det skulle jag ändå sitta här och vilja ha något mer, för tempots skull, men aa, jag går lite bet...
2011-05-19

  Ola Rydberg
Otroligt starkt du berör in på djupet
2011-05-19

  Ola Rydberg
Otroligt starkt du berör in på djupet
2011-05-19

    AA VIP
Stark text. Bra skrivet.
2011-05-19

    AA VIP
Stark text. Bra skrivet.
2011-05-19

  Järnkatten
Aj aj aj, bra skrivet...
2011-05-19

  Emme VIP
Starkt och tungt, bra skrivet
som alltid!
2011-05-18

  Mow Dean VIP
tunga rader.
2011-05-18
  > Nästa text
< Föregående

ia
ia VIP