Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rotbeklädnad

de
grönskade träden
ligger ibland
i det dolda
inte
för att inte synas
utan för att
frodas

*

dold i skuggan
finns inget
att frukta
mer än
dina egna
andetag

ingen vet
mer
än vad du
ger

*





Fri vers av ia VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-05-19 14:11



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Roten det ingen ser. Trädet de alla ser. Kanske är roten jaget, och trädet det man ger. Dock sa Scorpio i sin tankegång, här nedan, något som känns väldigt sant då det kommer till den här dikten - att möjligen är den här dikten mer något att meditera över, än att analysera sönder. För det är en vacker sinnesbild du skapar till våra sinnen att kännas vid.
2011-05-26

    ej medlem längre
En klok och väl grundad text som tyder på mycket vishet och insikt och som på ett fint sätt förmedlar en känsla med närmast mystika undertoner. Någonting händer i det fördolda och såväl livet som växtligheten trivs bäst i den stilla skuggan där allt kan växa sig starkt och hämta kraft innan det kanske så småningom åter vänder sig utåt. Det finns en djup trygghet i den här dikten och en ro och en urkraft som förmedlas i stroferna som säger att man nog inte ska vara så Rädd. Det finns inget mer att frukta än de lugna andetagen som man drar och den vetskapen känns nästan lite kärleksfull och fylld av tillit och omsorg. Rotbeklädnaden håller för alla stormar och det finns ett du som bygger, utger sig och bär. Jag tycker om den känslan och lite grann är det här en dikt som man bara stilla behöver vila i. Något som man kanske närmast bör meditera över och ta in snarare än att försöka uttyda, analysera och tolka.
2011-05-20

  Järnkatten
Mmm, en laddningsstation...;)...
2011-05-19

  TT
...bra formulerat...bra tänkt...bra text...!!!
2011-05-19
  > Nästa text
< Föregående

ia
ia VIP