Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En kort novell om isolering och individualism.


Örnen

Vinden för med sig en ensam örn, denna ståtliga fågel känner ingen fruktan. Under solen finner ingen någonsin svaret som örnen bär med sig, all kraft, all sanning rensas bort redan innan den nått vår näthinna.

Inte heller kan du följa med örnen till de platser där sanningens mörker döljs i skuggorna av bortglömda minnens försvinnande gestalter. Flyg långt bort, dit skuggorna aldrig kan nå dig! Detta skriker du i desperation efter örnen.

Örnen förlåter dig, då den vet att du aldrig kommer förstå. Du vill se den i sitt rätta element, högt bland molnen en vacker sommardag. Då tror du örnen är lycklig, då tror du den är fri. Mer behöver du inte veta, värre än så, du vägrar acceptera att det ens finns något mer att veta.




Prosa (100-ordare) av Nous Somme Du Soleil
Läst 296 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-25 00:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nous Somme Du Soleil
Nous Somme Du Soleil

Mina favoriter
Jag dog igår
Tågresan