Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Här jämför jag livet med en stig

kommentera gärna




Livets stig

Där på en liten stig
staplar en liten unge fram
hon går på livets stig
Ju längre hon går
desto äldre blir hon
Just nu är stigen så bred
så hon omöjligt kan komma fel
Men när hon kommit så pass långt
som i tonåren
är stigen så smal, så smal
det gäller att komma rätt
så man inte kommer utanför den
Flickan ökar farten lite
Och kommer förbi detta stadium
Sedan  börjar stigen bre ut sig lite
men man måste ändå akta sig noga
var man sätter fötterna
Den unga kvinnan
traskar fram lyckligt
och orädd
ser sig om
Hon förändras hela tiden
Tillslut ökar hon farten
och börjar springa
Först friskt och starkt
sen långsammare och svagt
Hon har blivit en gammal dam
Stigen är mycket bred nu
Det är inte mycker kvar av den
Den gamla damen vänder sig om
ser tillbaka på sitt liv
som snart är förbi
Hon når fram till stigens slut
hon vet vad som väntar henne nu
Hon kastar en sista blick på livets stig
innan hon drar ett djupt andetag
och kliver utanför stigens slut




Fri vers av Missi VIP
Läst 557 gånger
Publicerad 2005-12-28 16:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Missi
Missi VIP

Mina favoriter
dina ögon