Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ej fullbordad men vem är det?


Vårsonett


När blodet stelnar i din veka ven
och seglen revas för en sista gång
intill station med ljus och blå perrong
har din ridå gått ner på jordens scen

Vem kan då lova rosor och syrén
kristall med stor fontän i Guds salong?
där han själv vilar matt på slak schäslong
det tavar kraft att vara stor kapten

Dit sol och måne ingen skillnad gör
går färden som jag stundom längtar till
min tanke blir turist med snabb retur

För än är jordelivet söt likör
när vintern vänder blad uti april
och fågelsången alltid går i dur




Bunden vers (Sonett) av SpamPippiL VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-05 19:26



Bookmark and Share


    Erico Granini
ESTUPENDO !!!!!!!!
2012-05-05

    ej medlem längre
hurra! det blir vår i år också nu när du sonetterat!
2012-05-05
  > Nästa text
< Föregående

SpamPippiL
SpamPippiL VIP