Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det stora i det lilla


Midnattsblå bagge
över sprucken lerväg
mot ormbunkens grönskas skydd,
en milslång knapp meters färd.

Jag ska just plocka upp baggen,
lyfta den i mål,
men hejdas av tanken

att han
kanske
precis som jag
bara vill avnjuta
sin kvällspromenad...

Vem är jag
att avgöra vad
som är
en bagges slutdestination?




Fri vers av miljas
Läst 519 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2011-07-01 22:53



Bookmark and Share


  aol
verkligen mästerlit skriftat, och så berörande
2011-08-16

  Robert Halvarsson
Jättefint.
2011-07-08

  Vind
Justa passager genom mikrokosmos och ett lite mindre mikrokosmos... Gillar din hejdade tanke.
2011-07-07

  L Patrik W Johansson VIP
Naturlyriskt mästerverk

Be well,
LPWJ
2011-07-07

  Linaballeriina
Fint skrivet om att få gå sin egen väg. Det var så jag tolkade det i allafall. Tycker mycket om slutet "vem är jag att avgöra vad som är baggens slutdestination?" och stycket innan är också grymt bra! Äsh jag gillar hela dikten!
2011-07-04
  > Nästa text
< Föregående

miljas
miljas

Mina favoriter
Sorgeskeppet