Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bränn mig inte, dag.

 

 

Vila vid sida låt bärighet in

bryt inte vardagskärleks ljus

att älska varandra där livet träder

är en styrka i kärlekens sinn

 

Vänta inte svårmod, sjänkla dig lös

spring ut i vårflodens ystra

väl ska du tystas du dystra ting

intet väntar så blåögt

 

Som sommar och groende örters barn

att plocka i allt finner ro

att glömma, förlåta en vass tagg

lämnar dagg till kardat garn

 

Levnad genom färger förutspår

Tova och skapa färg och form

att någon sätter gräns och tror sig veta allt

är intet i liv en norm

 

Nej skugga alla dagsländor

liv för blott en dag

borde lära oss om ödmjukhet

och livets alla vändor.

 




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-07-09 23:39



Bookmark and Share


  ULJO
En mycket berörande text som jag gillar skarpt.
2011-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP