Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gråter som en hovnarr, skrattar som en clown


Svarta epistlar - nr 3


Det ljuder en smärtsam serenad ifrån himlen
Ett smältande orangefärgat ljus spelar över silvriga väggar
En svart orkester på ett lila hav
Vilda blommor under den ledsna solen

När den flammande musiken ifrån mars
mjukt faller över jorden
Duggar ett rött regn i skymningen
från ett blödande sår i skyn

Måste jag gråta som en hovnarr
för att få dig att fatta min kärlek
Måste jag skratta som den clown jag är
för att dölja mina känslor då jag faller…

Måste jag bli som hycklaren
som inte kan gå rakryggad
Måste jag känna rädsla och skuld
ifall jag skulle råka avslöja mina känslor

Kommer jag någonsin visa inför dig
hur djup och stark min kärlek är
Kommer jag någonsin sluta att gråta
för att jag aldrig får känna dig nära

Så… måste jag gråta som en hovnarr
för att få dig att fatta min kärlek
Måste jag skratta som den clown jag är
för att dölja mina känslor då jag faller…

Kommer du någonsin att inse
hur du en gång förändrade hela mitt liv
Kommer du någonsin förstå
att du var mitt dubbelhjärta

Kanske synes jag långt ifrån
men det beror på kärlekens förvirring
Kanske uppför jag mig som en främling
Det är bara min själ som surfar på en dröm






Fri vers av Carola Jeryd
Läst 454 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-07-14 01:38



Bookmark and Share


  jörgen g
Tycker om dina bilder och de frågor som väcks av att beskåda dem och läsa dina dikter.
2011-08-08

  Let it go VIP
Smärtsamt vackert! Inledningen är oändligt stor, den lilla människans kärlek faller ödmjukt på knä. Tårarna känns och känns igen, tårar som gör ont, tårar som stärker. En målande förtvivlan, längtans last är tung, men "keep on surfing" - vågorna kommer bära dig fram till ett oförstört land.
2011-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för