Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ge allt för att vinna allt



Kärleken vill förlora sig själv för att andra ska leva.

Upphör att vilja förverkliga dig själv för din egen skull så kommer du att finna att det är genom att älska som du verkligen blir dig själv.

Genom att ge andra människor en hög värdighet gör dig inte mindre utan tvärtom avslöjar det egen storhet, kärlekens storhet.

Du blir en hel människa när du vet varför du lever och vart du är på väg.

Kärleken vill tillåtas beröra just så som ordet vill göra sig hört, det söker den som vill lyssna.

Sök inte kärleken utanför dig själv. Det är djupt inom dig själv du finner den.

Den sanna storheten är att vara liten, välja den nedersta platsen, att tjäna.

Att ge sig själv och bli liten för att andra ska bli stora är kärlekens väsen och kärna.

Kärleken vänder upp och ner på alla våra begrepp.

Att vilja vara stor är typiskt för den lilla, förvirrade människan som i sin tomhet dör mer och mer för varje andetag.

Möter du kärleken med längtan och öppenhet?

Är du beredd att genast lämna allt med ett absolut ja för kärlekens skull?

För stora ting är du skapad.

Bara den som är vet att han inte lever för sig själv är fri att älska och älskas.

Om du är rädd för att ge det du har, ska du inte bli förvånad om du känner dig tom invärtes.

Kärleken är alltid konkret och visar sig i handling.




Fri vers av jörgen g
Läst 542 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2011-07-23 21:26



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Sanna ord... i djup..

Vackert
2011-08-10

  La Magnólia VIP
Underbara tankar om hur verklig kärlek påverkar oss .. hur vi delar med oss av den och vilket värde den till slut också ger oss själva .. oftast utan att vi är medvetna om det ...
2011-08-04

  Eva Langrath VIP
Kloka viktiga ord om Kärlekens väg.
2011-07-27

  Maria T
För stora ting
är du skapad
2011-07-26

  mare VIP
Bra, och det bästa : Gud är kärleken ;)
2011-07-24

  anits VIP
Mycket bra och klokt skrivet
2011-07-23

  SeXara
Precis vad jag behövde höra, just precis idag. TACK
2011-07-23

  Bibbi VIP
Amen, applåd och bokmärke.
2011-07-23
  > Nästa text
< Föregående

jörgen g
jörgen g