Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tala är silver...


Tala är silver och tiga är guld,
undrar om det handlar om stöld.
Gräva en grop och själv falla i,
det är ju närmast en stor tragedi.
Hellre en fågel i skogen ibland,
än att sitta i någons hand.
Att skilja agnar från vetet går bra,
men vem skall sedan agnarna ta.

Att fall går före högmod är sant,
men säg det åt en lårbruten tant.
Bättre fly än att illa fäkta,
dom som fick kämpa fick skallarna spräckta.
Gapa för mycket och stycket du tappa,
men ändå dom rika på magen sig klappa.
Med bara en svala sommarregn skvala,
men svenska somrar är ju mest svala.

Vad är ordspråk för nånting,
som av många sprids omkring?
Är dom vettiga att ha,
säger dom oss något bra?





Fri vers av clo
Läst 286 gånger
Publicerad 2011-09-07 12:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

clo