Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den stora drömmen

Fri var du
Du sprang
Aldrig stod du still
Lämnade natten innan morgonen kom

En fågel som vill fly finner alltid vägar ut
En bur kunde inte hålla dig kvar
Ett liv var för litet för dig

Ovanför, jag ser dig ovanför, högt där uppe
Det finns inget tak, bara oändlighet, en rymd
En rymd utan begränsning

Vingarna, de som lyfte dig
Jag önskar jag hade dem

Så många försök
All rök utan eld
Alla försök utan att lyfta

Marken, gravitation höll mig kvar
Jag stod kvar på jorden, med händerna uppsträckta
I naiv väntan, en fjortonåring med alla drömmar intakta

Tid, ge mig tid
Liv, ge mig liv
Sommaren kommer åter
För de som önskar
För de som drömmer

Du, vi var unga
Du, vi hade världen i vår hand

Vi rastlösa
Vi fria




Fri vers av Henrik Sjöberg
Läst 388 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-09-11 11:48



Bookmark and Share


  mickech
Mmmm bra!!
2011-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg