Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man ska vara två. "Varning - kan innehålla spår av ironi"


Om jag bara hade en man

skulle jag ha något
att leva för

någon att lyssna på

någon att följa

någon som vet hur det är
som följer världhsändelserna
och säger att jag ser fin ut i min nya kjol
men att jag inte får
klippa mig för mycket
när jag ska
till frisören

någon som uppskattar
maten jag lagat
efter att ha burit
två tunga kassar
från affären
medan han satt fast
i bilköer

att han slår mina barn
men det är ju av stress

och han skriker åt mig
ja det får man ta
det är som det är
lite får man ta,




Fri vers av Ewa Åkerlind
Läst 226 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-21 07:43



Bookmark and Share


  LassO
du har haft fel, man typ... de finns säkert nån bättre, det gäller bara att hitta "dit" men det är inte bara män man undrar över kan jag säga
2011-09-21

  Larz Gustafsson VIP
Det ska man självfallet inte behöva göra. Då är det rätt att göra uppror.
2011-09-21

  Ewa Åkerlind
Läsaren har rätt till sin egen tolkning

Jag menar att varför ska man ta allt detta för att vara två?
2011-09-21

  Larz Gustafsson VIP
Ergo: Män är genomgående skurkar som slår sina barn.
2011-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Ewa Åkerlind
Ewa Åkerlind