Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Långskaftade blodröda rosor

snittade med vass kniv
för att kunna stå länge
med stolta huvuden
i den höga, slipade kristallvasen.

Han hade lyckats ta bort taggarna
så stjälkarna
stod nakna
i det heta vattnet
så varmt det gick
utan att vasen skulle spricka.

Hela tiden hade han väntat
på detta ögonblick.
Hela livet, då det andra
hade pågått.
Dubbelspelet han inte
vetat om, förrän efteråt.




Fri vers av Ewa Åkerlind
Läst 309 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-10-09 00:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa Åkerlind
Ewa Åkerlind