Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
17-10-2011 Måndag. Livet består av mystiska riter, som man ger mening.


Äventyret i det outforskade

Snart väcks min morgon
från invanda rutiner

och ser äventyret
i att dröja sig kvar
vid stöpta ljus
i gryningen.

Med en pepparkaka och en glögg
går julens budskap mig förbi
i år igen.

Kvar står jag vid äventyrets rand
och blickar mot det outforskade

utan att veta
om jag kommer att möta någon

som kommit för att dröja sig kvar
vid livet,

i form av stöpta ljus
som sakta brinner i mörkret

och lockar med äventyret
att se det outforskade

i någon annan.




Fri vers (Fri form) av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-18 14:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP