Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ögonblick och evigheter



Som trollsländan på min handled
Som hjärtat etsat i din lena hud

fladdrar mina ögonfransar till
vid tanken
på dina fingertoppar

mot mitt inre




Fri vers av Smultris
Läst 1246 gånger
Utvald text
Publicerad 2006-01-13 00:18



Bookmark and Share


  katastrofromantiker
vackert
fast det låter lite läskigt...
2006-01-16

  Ninashine
Nejlikan. Det är den blomma som närmast kommer till mig. Strålande.
2006-01-16

  arie
"som trollsländan på min handled..." blir också till en upplevelse som nästan känns i paritet med "din fingertoppar mot mitt inre"

tycker att jag nästan kan känna trollsländans lätta beröring mot min hud lika subtilt som när någon/något berör mitt inre, och då menar jag en beröring som "känns" ...helt obestridbar.

Metaforerna får liv och känns riktiga just med på vilket sätt de ställs i relation till varandra och hur de tjänar kompositionen och vad den försöker förmedla.

Jag tycker att dikten som också titeln försöker antyda...lyckas med sitt uppsåt och i det konkretiserar relationen mellan ögonblicket och evighet till en punkt som kräver total närvaro i stunden och i det man är omgiven av och vad som finns inuti en själv.

tack för denna ingång/kram
2006-01-15

  Anna H
Att bli berörd på djupet är något speciellt och inte alltför ofta förekommande...

Då får in tatueringarna på ett magiskt sätt i din dikt. Din trollslända är verkligen vacker!
2006-01-15

  Tessan84
Jag fladdrade till och var tvungen att läsa den en gång till.... jättefin!
2006-01-15

  Apetass
Trollslända, etsat, hud, ögonfransar, fingertoppar, inre. Är det en checklista som man ska pricka av när man skriver en dikt?
2006-01-14

  Mats L.
Den här var erotiskt skön text
2006-01-14

  Per Rydberg
Nu är det vibrationer från första bokstaven till den sista! Sen har dikten en svävande, lätt känsla! Den gör mig såå glad! Det här är positivt, finstämt ja fantastiskt helt enkelt!
2006-01-14

    ej medlem längre
mycket vackert...bra skrivet!! Otroligt bra!!
2006-01-13

    ej medlem längre
mycket vackert...bra skrivet!! Otroligt bra!!
2006-01-13

  mariann
Det här var otroligt skört vackert. De lätta vingslagen från trollsländan och de fladdrande ögonfransarna.
2006-01-13

  Jessica Ebbesson
Innerligt vackert poetat..

'fladdrar mina ögonfransar till
vid tanken
på dina fingertoppar

mot mitt inre'

mmm..njuter
2006-01-13

  karamellen
Ja, den var fin! Mjuk, på något vis. Man kan ana spänningen, förväntan....
2006-01-13

    Cajsa
Jättefin!
2006-01-13

  Ord
Oj vilken pärla ! =)

Så vacker i sina få Ord !

Trollsländan...Ögonfransarna som fladdrar till.. genialiskt i detaljer..

helheten..enastående !!

Tack å Grattis !!

/ Crister
2006-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Smultris
Smultris