Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du Öde Nattskog - Gäckarens Avgrundsskratt

Du öde djupa vindsångers granskog

Dystra frusna molltons harpklangers sus

Slagljudets dova tysta pina i ensamma vackra älvans ärrade själ

Faller skridande sänkt kring smärthandens branta mossmarkers dikesstup,

o nattstigars svartmörker svepandes skymd omkring i virvlande jordlöv

Ty fylld stiger gömda ögonspeglars tårnyanser av dimmans onda skuggväsens tunga brus,

o hårt slitna trummans avgrundsskratt

Du fjärran svävande nattskogen stilla

Blixtdånets gryningsmorgon svår

Minner timmar i ensamma vackra älvans blödande hjärta

Smyger sakta vandringens spårvägar med trötta avtrycksfötters viskande steg,

släpandes plågande fram i gäckarens starka krafters eldåskans andedans mot frusna smärtans huggtryckande bröstfamn av o an




Fri vers av Mona Drugge
Läst 514 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-11-10 09:16



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
Oj här har man att läsa ikapp

många texter i den här stilen ser ut att passa ihop
så man kan med fördel läsa dem efter varandra

Be well,
LPWJ
2011-12-13

  Stjärnöga
Blödande sorgvacker
mörkervandring..

anar gryningsljus
i kärlekshopp
bakom blixtåskans
svärta och
reningsbad
2011-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Mona Drugge
Mona Drugge