Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Påstående: sonetten förhåller sig till poesin som sudokun till matematiken.




Sonett till ordningen Lepidoptera

Det stiger, fladdrar, sjunker, i krumbukter;
varhelst du anar nektar vill du dit.
Du vittjar blommans sköte med aptit,
och huvudspröten tömmer kalkens lukter.

Din fjärilsdans ger upphov till produkter;
när dansen gått längs sommarblomstrens svit
och pollen burits, livet getts invit
blir trädens blomstånd fullhängda av frukter.

Men redan mot augusti tiden lider
och hösten kommer snart, och sedan frost.
Från ägg till larv till puppa livet vrider,

och allt som smitts i järn förgås i rost.
Dock, om detta vet du intet när du rider
termikens vågor, sommardagens blåst.




Bunden vers (Sonett) av Tomas Söderlund
Läst 237 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-11-26 16:34



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Såhär snygga artbeskrivningar vill jag gärna se i lexikonen eller på wikipedia :-) För utomjordingen som ej stiftat bekantskap med fjärilen, skulle denna sonett berätta precis allt värt att känna till!
2011-11-30

  Tomas Söderlund
Jag är inte heller inne på sudoku. Inte det minsta.

Du kanske har en poäng när det gäller knyckigheten. Tror jag väljer att se det som feature i det här fallet. Krumbukter.
2011-11-27

    BetweenTheLines
trevlig,trampar på matematiskt å fint-även om ord som fullhängda känns lite knyckigt,men somliga kör på det å tycker det funkar

sudoku är jag inte inne på,så det kan jag inte uttala mig om
2011-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund