Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Promenad i nysnö (berättad i haiku)

 
 
 
inga spår leder

till soprummet, tillbaka
följer jag mina


-


den svarta ormen
slingrar bakom cyklande

som aldrig kan fly


-


trädens ljusslingor
lyser en trygg väg ned åt

nybyggarströmmen


-


isfläckens bakhåll

övertalar en dam att
prova på can-can


-


gatlyktor hukar
mot kvällstrafik på väg hem

som över vaggan




Bunden vers (Haiku) av Tomas Söderlund
Läst 825 gånger och applåderad av 23 personer
Utvald text
Publicerad 2011-12-06 00:49



Bookmark and Share


  stenhur VIP
Det känns som att orden gläds åt det de målar!
2011-12-11

  TrollTörnTrappan VIP
Här låter du djup stämningsfullhet samsas med glimrande humor. Skönt! Dessutom passar de fem fint ihop; en dags rörelse längs mörkrets ljuspunkter... (fast hade du visat sju liknande haikus till, så hade jag kanske velat byta ut någon av dessa. Känns som du har potential till ännu mer sammanhängande snö...?!)
2011-12-09

  Gunwale VIP
Jag gjorde många fynd här... T ex lyktorna som står vakande över de små krabaterna som aldrig kommer till ro. Min största favorit är nog ändå tvåan!
2011-12-08

  L I V
Den sista lindar in mig i trygghet. En universell sådan. Me like :)
2011-12-08

  Yrre VIP
Gillar allra bäst den sista, mycket bra haikus!!
2011-12-08

  thyra
Ger mig jättefina bilder! Tack!
2011-12-06

    BetweenTheLines
1 snygg,4 kul;)
2011-12-06

  Mr Lindemann VIP
Det räcker med ettan, resten kan du kasera
2011-12-06

    ej medlem längre
tycker OM!

can-can är kul, det ser jag framför mig ;)
2011-12-06

    toner
gillar bilden. bra!
2011-12-06

  lodjuret/seglare VIP
jag tycker bäst om de två sista samt den där som aldrig blev skriven, kanske för att kafferasten var slut
2011-12-06

    ej medlem längre
Fastnar mest för ettan och fyran. Bra!
2011-12-06

  Börje Larsson
den första träffar hur bra som helst....
2011-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund