Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Flingor, flingor, flingelingeling..............


Klimakterieomslag

Nyss i november smektes vi av växthusljummen kolos
med vårlikt surr från varje bi och yster flitig myra -
Nu är det slut - se skalden stavar fram i frostigt snömos
när flingor virvla hän i vildsint klimakterisk yra

Nu sitter domprost röd vid solrosautomatisk fröskål
Med talgig näbb han trotsig emot Bore sångkonst visar
när ICA:s rotsaksdisk står stinn och dignar utav rödkål
och kylgondolen travats full med bleka döda grisar

Själv drömmer jag mig lycklig bort bland svarta laptopsknappar
Till krubban fylld med ensilage där lindat tomtebarn
till varje kreti, varje pleti delar julens klappar
och visst - det kanske ock kan bli till samhällsbottens skarn

Vad gör det då att domedagsprofeter dylikt hatar
och slungar sina anatema hit och dit som tomtebloss?
Jag fyller på med rosfrön och små frusna fåglar matar
jämväl med hampfrön, oljigt feta, och KRAV-märkt havrekross




Bunden vers (Rim) av papillon
Läst 279 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-12-12 16:32



Bookmark and Share


  Armo
Så vackert skrivet! :)
2011-12-14

  Carola Zettergren
Underbart!!!!:)
2011-12-13

  Måna N. Berger
*ler* och tänker att du har fångat julstämningen 2011 i flykten, vid fröautomaten!
2011-12-12

    PH Edgren
Ordrikedom - vackert!
2011-12-12

    Max Poisé
Jäkligt sympatisk text! Detta får applåder framför allt för att det var så behagligt att läsa och de bilder som du lyckades nå fram med!
2011-12-12
  > Nästa text
< Föregående

papillon