Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kanske kan vi bry oss.........


lindas nattbok 1

Låt vilsenheten sova ut i mörka trädgårdar och fara över skolgårdarna för att minnas bland nödlögner, russkulder och tyst ärvda samveten.
Antingen sotar vi vår längtan i bitterhet som hyllar skuggan där vi gömmer oss eller så spränger vi våra tårar av ånger med idiotdeg av rannsakan och åderbrock och springer gatlopp genom våra själar med äktheten och rädslan som sköld".

Linda såg på sig själv i spegeln, hon var uppgivet kåt och ådrorna syntes på händerna när hon torkade bort vattenglansen på axlarna. Hon kände sig varm och avslappnad efter duschen, drack vin och nynnade till radioslager. Det skulle komma nya individer till firmakalaset som hade sin vardag nån annastans och kanske skulle detta tillföra män med outtröttlig romantik åt firmans ärliga smygnymfomaner. Linda var trött på de vanliga mansliknande varelsernas snuskblickar, alkoholscynismens tafatthet på enfiliga barer, den jävla snön, råkylan och singelföraktet på nätets söksidor. Hon slog upp mer vin och hon tyckte sig kunna se carolas främling glida förbi med ett överlägset skenheligt leende.

Kurt hade varit hennes första kärlek. De gick till prästen vid 23:de året genom en havande trädgård vars gränslösa lycka idag vandrade på universitetsgolvet i form av Peter, en pojke med frågor om allt, en master i filosofi och en gård med renoveringslängtan. De tog ut skilsmässa på hösten och äktenskapet hade längtat efter flykt bortom sedlighet, konventioner anno 1950 och till den eviga vilan.

Skilsmässan hade gått snabbt som ett snälltåg med nedrullade gardiner där hållplatserna bara var urholkade minnen. Den före detta mannen tog nya bilen, gräsklipparen och hela rätten till sin firma. Hustrun, den före detta kvinnan, behöll huset och möblernas och vitvarornas dammtussar. Det fanns ingen kvarglömd sorgpåse som stank av det som aldrig blev eller några hårda eller tunga känslor. Det som varit hade varit.

Firmafestens medelklasslokal skulle ligga i ett teglat enplanshus mellan en vårdcentral och ett barndaghem. Vardagens bestyrliga begränsning skulle skymta ur blickarna av överdrivet busvillig förlägenhet. De skulle ta emot henne som en tvåbarnsmammig förortshjältinna. Hon kände plötsligt enkelheten av det kåta i sig fantiserade och drack mer vin.




Fri vers av Håkan
Läst 316 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-01 02:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Håkan