Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag fäljer frälsis gamla devis - "Håll grytan kokande!"


Nu är den glada jul utsprungen..........

Nu är den glada jul utsprungen
som arge Lazze kallar pest
Man känner då sig närmast tvungen
att bjuda in envar till fest
Kom, kom, att doppa dig i grytan!
Där nere, under skinkspadsytan,
demoner ifrån hedenhös
dig bjuder in - kom slå dig lös!




Bunden vers (Rim) av papillon
Läst 281 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-20 20:53



Bookmark and Share


  Knickedick
Såg allt att du lånat från Karlfeldts "Höstens vår"
Nu är den stolta vår utsprungen,
den vår de svage kalla höst.
Nu blommar heden röd av ljungen
och hvitt av liljor älvens bröst.
2011-12-21

  Monika A Mirsch VIP
Jag hoppar in i tvungen fest
med ljus och glam och utan pest.
Jag doppar mig i heta grytan
simmar under varma ytan.
Jag känner mig så lealös
bland sky och vänners bastuös.
Jag njuter av papilon
av poeten och av badjom!
2011-12-20
  > Nästa text
< Föregående

papillon