Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hon den lilla (julstugan)

 

då alla kulor blänker röda
granen doftar gran

 

två flickor med varsitt paket på sängkanten
tidigt på julaftonsmorgonen, tindrande ögon,
rufsigt hår (ja, bara den lilla då)

två flickor i likadana hemsydda ljusgrå
klänningar och vita blusar, lugg och korta
pager, röda kalasbyxor, förväntansfulla

två flickor, så lika, så olika

två flickor skäggas av tomten, det var värt
paketen, försiktigt med snören och
paketpappret (ja, inte den lilla då)

två flickor när spänningen var över och tomten
gått hem lekte den stora prinsessa i ännu
klänningare klänning och den lilla i plyschbyxor
med rutor i alla palettens färger

två flickor i sina sängar,
trötta, söta,
en mörkrädd (ja, inte den lilla då)

två flickor, så lika, så olika

 

 




Fri vers av kerstin skriver VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-20 21:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP