Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Och svar på tal)


En klardröm


Och SÅ ringde telefonen,
i Madammens residens
Den nyblivna diakonen,
fick sålunda audiens
Den vrede Guden manade,
vår häxa slätt och tvärt
Att dikterna hon danade,
skulle stoppas upp i stjärt

Åh, så Madammen skrattade,
när hon hörde prelatens röst
Hon nästan på ändan drattade,
men i hjärtat fann hon tröst
Äntligen visade livets konung,
att han återfått talets gåva
Med en ilska len som honung,
är det svårt att fortsätta sova

I vrede Guden orden fann
För Madammen rena fröjden
Nu hon vet att Gud är man,
och kan falla ner från höjden







Fri vers av Carola Jeryd
Läst 587 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-17 15:08



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Skönt att se att du lever och kan skriva, var ju ett tag sedan jag läste dig, det gäller verkligen att prioritera
2012-05-01

  Knickedick
det är nog bra att gud får en mer mänsklig gestalt
2012-02-02

  zallander
bra!
2012-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för