Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"och så döv som den budbärare jag sänder ut? Vem är så blind som min daglönare, så blind som Herrens tjänare? Du har fått se mycket, men du ger inte akt på det. Fastän öronen har blivit öppnade, lyssnar ingen. Profeten Jesaja.


Vem är blind, om inte min tjänare...?


Pastorer, evangelister, församlingsledare

får här inget högt betyg av uppdragsgivaren

och talar ej om teologiska titlar utan

låter oss förstå att det här är sanning

Andens uppenbarelse och

personliga erfarenheter som gäller.



Föredöme och exempel talar mer än ord.



Detta borde ge pastorer något att tänka på.

Det frågas inte om teologiska studier

eller titlar men genom min rubrik låter

Gud oss förstå att det handlar om en sanning

som endast kan omfattas och uppenbaras

genom Andens uppenbarelse

och personlig erfarenhet där en

budbärares exempel talar högre än ord.



Gud vet att många som klagar och knotar om

brist på frihet går frivilligt in i syndens bojor

där denna världens gud har förblindat förståndet

som Paulus talar om i Korintherbrevet och trängt

långt in i den kristna församlingen och där sänkt

sitt mörker över många Herrens tjänare

som profeten Jeremia beskriver:



"...både profeter och präster far alla med lögn

de tar det ej lätt med helandet av dottern mitt folks skada.

De säger ."Att allt står väl till, allt står väl till", och dock står inte allt väl..."



Risken är att bli en hörare men icke görare som Jakob varnar för.

Lägg därför bort allt det orena och det myckna onda hos er och

ta ödmjukt vara på ordet som är nedlagt i er som förmår rädda ert liv.

Bli ordets görare, inte bara dess hörare, annars tar ni miste.




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 385 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-01-22 15:21



Bookmark and Share


  mare VIP
" I gärning ska det ses vem man är "
2012-01-28

  marie-helene
Bra undervisning..Det är inte bara ordet som ska ut utan också kärleken till människan...
2012-01-25

  L Patrik W Johansson VIP
Gick jag och tänkte på igår

det är alldeles för mycket svammel o prat i världen

learn by doing

ett av mina favoritprogram på TV är arkeologiska Time Team, där får de verkligen se i verkligheten vad deras kunskaper sagt dem innan

Be well,
LPWJ
2012-01-22

    ej medlem längre
Det ligger mycket sanning i dessa ord!

"De säger ."Att allt står väl till, allt står väl till", och dock står inte allt väl..."


Bli ordets görare, inte bara dess hörare, annars tar ni miste."
2012-01-22

  Maria T
Tack för denna förkunnelse
2012-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP