Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

långsamhetens lov med ny teknik

 

Har ni tänkt på hur mycket långsammare folk går i rulltrappan ner till tunnelbanan nuförtiden, på perrongen och på gatorna. Det är som om alla vore japanska turister om sommaren i gamla stan då allt ska fotograferas ner till minsta glassvåffelstrutsmula. Och hur folk bara stannar upp mitt i en smal passage där vi fortfarande är några som gärna skulle ha velat hinna med bussen.

Nu kanske ni tror att jag inte vill bara vara och vara mindful och allt det där med att leva i nuet. Jo, då! Det vill jag nog. Men jag slås av att det nog inte är för att folk har blivit mer mindfulla. Jag tänker att det är alla appar och mejl och sånt man kan läsa medan man går när man har en iphone eller htc eller experia eller allt vad nu denna ny teknik har fått för varumärke.

Det kanske det som är det nya mindfulness, stirra ner i en liten skärm så stannar snart hela stockholm upp.

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av kerstin skriver VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-02-22 19:08



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Och du har annat i tankarna...som får Stockholm att stanna...
2012-02-23

    ej medlem längre
ja, där har du nog kommit på nåt. jag kände väldigt mycket igen
mig... speciellt när jag iphonemindfulnessar mitt i en gata... :-D
2012-02-22

    ej medlem längre
Kul reflektion! Lite sanning finns det nog i den.
2012-02-22
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP