Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://aletheia.se/2012/02/24/predikan-ar-det-en-skam-for-en-kvinna-att-tala-i-forsamlingen/#comments Romarebrevet 16:7


Bladet är borta från min mun.


En förkunnelse

som tjänade

som islossning

och förlossning

i mitt liv



Det står nu

helt klart

för mig

det jag anat



att det fanns

en kvinnlig

apostel



vid namn

Junia



dokumenterad

ända fram

till 1200 talet

avbildad i ikon



men då det inte

passade prelater

och översättare



satte man till ett s

och hux flux

blev det

mansnamn



Den här upptäckten

är ju mest intressant

för dem som sett

alla avarter

i kristenheten




som så länge stängt

kvinnor ute i

tjänsten för Gud

och fortfarande gör



trots den klara

och entydiga

missionsbefallningen

som Jesus själv gav



till ALLA lärjungar

då han lämnade

denna jorden




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-02-25 05:17



Bookmark and Share


  Maria T
Tack för att du
berättade
2012-03-04

  Eva Helene VIP
Verkligen intressant detta! Tack för att du förmedlar!
2012-02-26

  Miss Mi
Mycket intressant och väl förmedlat!
2012-02-26

    lory
underbart bibbi...du fina själ
2012-02-26

  anits VIP
Mycket intressant att läsa
2012-02-26

  Eaglemountains VIP
Det fanns - och finns många kvinnor som arbetar och har arbetat för Gud i alla tider. Trots att de försökt dölja och göra om kvinnonamn - trots Paulus och andra mäns "kvinnoförakt". I Skriften finns många kvinnor omnämnda, som Guds tjänarinnor, som profetissor - och man tror att Höga Visa är skriven just av en kvinna ....
2012-02-26

    ej medlem längre
Mycket intressant och glädjande.
2012-02-25

    ej medlem längre
Intressant och trovärdigt!
2012-02-25

  om en Siri
intressant läsning
2012-02-25

  mare VIP
En kvinnlig apostel, härligt ;)
2012-02-25

  walborg
Mycket intressant!. Vad blev Junia med tillägg av s? Helt nytt för mig detta, men i sak känns det helt rätt.
2012-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP