Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Papprena fylls


Natt är en maskin.
Hon bor utanför staden.
Där cykelbanan slutar.

Hon är grön som en sömn.
Hon fyller himmelvalvet.
Drömmar ur en skorsten.

Jag sticker alla hålen.
Göra stjärnor är mitt jobb.
Vi gräver månen till Nedan.

Arbetarsång i distorsion.
Ekar mellan kroppar.
Hör annat under bruset.

Ett lågtalarsystem som vill.
Den stannar jämt i mig.
kastar Natt till imorgon.

Medan paraplyer brinner.
Medan händerna färgas.
Medan papprena fylls.




Fri vers av Håkan Eklund
Läst 464 gånger
Publicerad 2012-02-28 13:35



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
Åh det är bara så bra helt enkelt alltför sällan får man läsa bra poesi här nuförtiden
2012-02-29
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Eklund
Håkan Eklund