Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fyra poeter, fyra ord, en titel


Ett likgilltigt isberg reser sig

Ett likgiltigt isberg reser sig

Kallt ur havets svarta kyla

Stolt och stort och format av en värld

Som ser på det likt en klocka

På en tickande bomb

Mätaren av hur mycket vi förstört

Hur lite eller mycket tid vi har att rätta till

Göra om och göra rätt

Likgiltigt inför mäktiga män och det de kallar sanning

Det som kan bli realitet om vi inte tar dem på allvar

Ligiltig och omedveten döljer det

Det mesta under ytan

Men granskas ändå

För vi vill förstå

Hur illa vi gör oss själva

Hur dåligt vi förvaltar våra möjligheter

Hur otacksamt vi tackar för våra gåvor

Vi ser på dem och ryser inför deras kyla

Vi vill så gärna värma oss runt våra brasor

Men vad vet vi

Och vilka är det egentligen

Som har en insida som är genomfrusen

Och vilka ser på oss och ryser?






Fri vers av Doptera
Läst 194 gånger
Publicerad 2012-03-17 18:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Doptera
Doptera