Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att veta svaret innan jag frågar varför jag inte vågar

 

 

Hur än jag vill, så är jag rädd att veta

Hur än jag söker, törs jag inte leta

Ty luft är luft,

och sunt förnuft, det ropar till min själ

Att inte låta känslor råda vet jag alltför väl

 

 

”Ensam – Stark! Ensam – Stark!” känslorna förlamar

Men när jag ligger där om natten och min kudde kramar

Så känns det tufft,

och sunt förnuft, det gör mig till sin träl

Det tar min glädje, all min lust, och livet mitt det stjäl

 

 

Försöker hitta anledning varför jag ej vill känna

Är mera rädd att såra någon, än mitt hjärta bränna

Ty luft är luft

och blåser vind så svalkar den likväl

Då bär jag hellre smärtan själv, än sätter nå´n i spjäl




Fri vers av Pulsatilla
Läst 605 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-01-29 12:58



Bookmark and Share


  Mia Marcus
Wow...du är duktig! /mia
2006-11-11

  Madjori
Mycket bra dikt...Hur har jag kunnat missa dig tidigare :-)
2006-10-01

  curra
Oj, vad bra! Den verkligen träffade och berörde så stark.
Jättebra!
2006-07-04

    Melissa
en utav de finaste dikter jag läst på den här hemsidan, verkligen fin
2006-06-25

  Bissen
Oj... Den berörde... Fint...
2006-02-16

    NoMi F
Berörande och fin rytm
innehållet är suveränt
skrivet
Tycker om
2006-02-04

  Dan Linder
Skönt tempo...jag läser in lite blueskänsla i den...
2006-01-31

  JMR
Väldigt vackra ord som påverkar....tack!
2006-01-31

  Mysterica
du min älskade mamma du skriver så vackert att jag nästan gråter.. det passar precis in på min känsla mitt hjärta just nu..
du fångar mej å mitt <3 hoppas du behåller den glöden å skriver så vackert mera*
Älskar dajj/ Dott
2006-01-31

    Cajsa
Mycket bra skrivet! Berör mycket! Kram till dig!

Tycker mycket om detta

"Hur än jag vill, så är jag rädd att veta

Hur än jag söker, törs jag inte leta"

"Försöker hitta anledning varför jag ej vill känna

Är mera rädd att såra någon, än mitt hjärta bränna"

Tycker om hela dikten!
2006-01-29

  Last Word Spoken
Berör så in i själen..
2006-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Pulsatilla
Pulsatilla