Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du har segrat


Vi var alla vilsna, rädda, trötta och sjuka

Alla var vi förlorade, ensamma, utsatta och utan framtid

Ingen kunde slå sig fri eller förändra sin situation

Vi hade alla i desperation förlorat allt hopp och vår tid var på väg att ta slut

Då tändes ett hoppets och löftets stjärna på natthimlens valv


Du kom för att lyfta bort alla bördor från mina plågade axlar

För att mätta de hungriga, de som hungrar efter mer än bröd och rättvisa
och för att släcka de döendes törst

Du kom för att ge mig friheten att välja och slog av bojan som gjorde mig till slav

Åt alla som vandrade i skräck och i skuggan av döden tände du ett livets och kärlekens ljus

För att ge de som förlorat all mening och framtid tröst och hopp utan slut

Dödens makt har brutits och i ditt namn ska vi alla segra




Fri vers av jörgen g
Läst 477 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-04-16 11:33



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Fantastisk dikt som ännu en påminnelse om den kärlek som omsluter oss på alla sidor
2013-12-08

  Vici
Underbart att läsa!

Tack!:-)

I det namnet Jesus,
sköna namnet Jesus,
har jag liv idag...
2012-05-05

  Maria T
Tack Jesus för din seger
och uppståndelsens ljus
2012-04-22

  anits VIP
Berörande och mycket
tänkvärt
2012-04-17

  Johan Bergstjärna VIP
Underbart!
2012-04-16

  Bibbi VIP
Amen!
2012-04-16
  > Nästa text
< Föregående

jörgen g
jörgen g